Βιολογική σόγια
Η βιολογική σόγια αποκτά διαρκώς νέους φίλους και στην Ευρώπη, λόγω της υψηλής ποσότητας πρωτεΐνης που περιέχει.
Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τη γενική υγεία. Το ασβέστιο παίζει ρόλο στις λειτουργίες του σώματος που χρειάζεται ασβέστιο για τη διατήρηση ισχυρών οστών και για την εκτέλεση πολλών σημαντικών λειτουργιών.
Η βιολογική σόγια αποκτά διαρκώς νέους φίλους και στην Ευρώπη, λόγω της υψηλής ποσότητας πρωτεΐνης που περιέχει.
Τα βιολογικά καρύδια, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, έρχονται από το φαρμακείο της φύσης για να μας δώσουν υγεία και ευεξία.
Το βιολογικό αλεύρι σίτου κερδίζει διαρκώς έδαφος στις καρδιές των καταναλωτών, λόγω της σημαντικής και ανεξέλεγκτης επιβάρυνσης του συμβατικού σε φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα.
Τα βιολογικά αμύγδαλα, αυτός ο ωφέλιμος και νόστιμος καρπός, εκτιμώνται για την απολαυστική γεύση και την εξαιρετική τους θρεπτική αξία.
Ο βασιλικός πολτός είναι μια εξαιρετικά θρεπτική ουσία που παράγεται από τις εργάτριες μέλισσες. Γεμάτο με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, έχει βρεθεί ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η ενίσχυση του ανοσοποιητικού, η μείωση της φλεγμονής και η βελτίωση της υγείας του δέρματος.
Το βιολογικό σταφύλι είναι ο γλυκός πειρασμός του καλοκαιριού που μας χαρίζει πνευματική διαύγεια, μας προστατεύει από φλεγμονές και αλλεργίες και αποτοξινώνει τον οργανισμό μας.
Υγιεινό, βελούδινο και απόλυτα απολαυστικό, αυτό είναι το βιολογικό γιαούρτι! Όποιον τύπο και αν διαλέξεις (πρόβειο, αγελαδινό, κατσικίσιο ή στραγγιστό), η νοστιμιά είναι εγγυημένη. Μπορείς να το απολαύσεις με αμέτρητους τρόπους, για κάθε γούστο και κάθε ιδιοτροπία.
Αναζητάτε ένα υποκατάστατο του γάλακτος θέλοντας να αποφύγετε το βιολογικό γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα; Πιθανότατα να έχετε ήδη σκεφτεί το πιστοποιημένο βιολογικό γάλα αμυγδάλου, ένα προϊόν που κατακτά πλέον και το Ελληνικό αγοραστικό κοινό.
Το βιολογικό γάλα (το ζωικό γάλα) είναι η υγρή τροφή που παράγεται στον μαστό των θηλαστικών για να θρέψουν τα νεογνά τους. Στη βρεφική ηλικία, τα θηλαστικά καταναλώνουν μόνο γάλα, μέχρι να μπορέσουν να αφομοιώσουν και άλλη τροφή.
Το επιστημονικό όνομα της τσουκνίδας είναι Urtica dioica. Είναι φυτό αγγειόσπερμο δικοτυλήδονο και ανήκει στην οικογένεια των Κνιδοειδών (Urticaceae). Κάποιες ποικιλίες μπορούν να φτάσουν σε ύψος και τα 2 μέτρα.
Πρόκειται για το αγαπημένο βότανο της Ελλάδας και ολόκληρης της Μεσογείου. Λόγω του εξαιρετικού αρώματός της, η ρίγανη χρησιμοποιείται και ως αρωματικό χώρου ενώ από την εποχή του Ιπποκράτη ακόμα θεωρούνταν αντισηπτικό και χρήσιμο για ανακούφιση αναπνευστικών προβλημάτων.
Για τους Μεσογειακούς λαούς, η βιολογική ελιά έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω της υψηλής κατανάλωσης του καρπού και των προϊόντων του.
Το βιολογικό τυρί είναι ίσως το λιγότερο διαδεδομένο προϊόν της οικογένειας των βιολογικών και αναπτύχθηκε σχετικά πρόσφατα. Από όλα τα ελληνικά βιολογικά τυριά, την υψηλότερη ζήτηση έχουν η φέτα και η γραβιέρα.
Σχεδόν όλο το ασβέστιο αποθηκεύεται στα οστά και τα δόντια, όπου υποστηρίζει τη δομή και τη σκληρότητα τους. Το σώμα χρειάζεται επίσης ασβέστιο για την κίνηση των μυών και για τα νεύρα να μεταφέρουν μηνύματα μεταξύ του εγκεφάλου και κάθε τμήματος του σώματος. Το ασβέστιο συνεργάζεται με άλλα θρεπτικά συστατικά όπως η Βιταμίνη D. Χρειάζεστε Βιταμίνη D για να απορροφηθεί και είναι ακόμη πιο σημαντικό για τις γυναίκες. Η έλλειψη ασβεστίου μπορεί να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα υγείας, ενώ τα συμπληρώματα ασβεστίου βοηθούν στη λήψη της σωστής ποσότητας. Όπως και με οποιοδήποτε μέταλλο ή θρεπτικό συστατικό, θα πρέπει να παρακολουθείται η πρόσληψη του ασβεστίου, ώστε να μην λαμβάνεται πολύ ή και λίγο. Οπότε, είναι σημαντικό να διατηρείται μια ισορροπημένη διατροφή.
Προσοχή! Το πολύ ασβέστιο μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις
Το σώμα δεν παράγει ασβέστιο οπότε πρέπει να ληφθεί από την διατροφή ή συμπληρώματα ασβεστίου. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο περιλαμβάνουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γάλα, τυρί, γιαούρτι, λάχανο, σπανάκι, μπρόκολο, λευκά φασόλια, σαρδέλες, ψωμιά εμπλουτισμένα με ασβέστιο, δημητριακά, προϊόντα σόγιας και χυμούς πορτοκαλιού.
© 2010-2024 Viologika.gr
Ηλεκτρονικός οδηγός βιολογικών προϊόντων
Όροι χρήσης | Άδεια χρήσης υλικού