Ο ρόλος των βιολογικών φρούτων στην προαγωγή της υγείας και την πρόληψη διαφόρων παθήσεων έχει συσσωρεύσει έντονο ενδιαφέρον από ερευνητές και καταναλωτές, με τα συμβατικά φρούτα να βρίσκονται στο στόχαστρο της κάθε μελέτης.
Το άγχος είναι ένας εχθρός που επιτίθεται σε όλους μας. Οι φυσικοί τρόποι ελέγχου και αντιμετώπισής του ενδείκνυνται για να επιτύχουμε μια ζωή ήρεμη και εστιασμένη σε όσα έχουν πραγματική σημασία.
Αναρίθμητα τα οφέλη του δαμάσκηνου στην υγεία μας. Δείτε ποιά είναι και πως θα απολαύσετε αυτό το υπέροχο φρούτο με το μοναδικό άρωμα και την γεμάτη γεύση.
Τα οφέλη του βερίκοκου είναι πολλά, παρά την μειωμένη περιεκτικότητά του σε βιταμίνες. Είναι τόσο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που η κατανάλωσή του είναι άκρως ευεργετική για την υγεία μας.
Μια γρήγορη ματιά θα σας πείσει ότι τα οφέλη του μπρόκολου για την υγεία μας είναι πολλά. Περιέχει έναν μοναδικό συνδυασμό από βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, απαραίτητα για την βελτίωση της υγείας μας.
Από την αρχαιότητα είναι γνωστή η σημασία της διατροφής στην υγεία μας. Μάλιστα, τουλάχιστον από την εποχή του Ιπποκράτη, η τροφή αποτελούσε φάρμακο αλλά και δηλητήριο για το ανθρώπινο σώμα και τον νου.
Η γιόγκα είναι η ιδανική εξάσκηση για άτομα κάθε ηλικίας αλλά κυρίως για ηλικιωμένους οποιασδήποτε φυσικής κατάστασης. Βελτιώνει πολύ γρήγορα το μυϊκό σύστημα και την γενικότερη υγεία.
Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες χρόνιες ασθένειες συσχετίζονται με χρόνιες φλεγμονές. Αναφέρουμε ενδεικτικά την καρδιοπάθεια, τον καρκίνο, τις ασθένειες που σχετίζονται με το κατώτερο αναπνευστικό …
Η σταφυλοθεραπεία (γνωστή και ως αμπελοθεραπεία) είναι παλιά μεθόδους αποτοξίνωσης και θεραπείας που βασίζεται στην αποκλειστική κατανάλωση σταφυλιού για 1 έως 2 εβδομάδες, ακολουθούμενη από κατάλληλη αυστηρή δίαιτα για επιστροφή στην κανονικότητα. Κατά τη διάρκεια της σταφυλοθεραπείας συνίσταται ξεκούραση και ηρεμία.
Σε μια εποχή άφθονης τροφής, τα συμπτώματα έλλειψης της βιταμίνης Β12 εμφανίζονται όλο και συχνότερα. Ποιά είναι όμως αυτά, πώς θα τα αναγνωρίσουμε και ποιοί υποφέρουν περισσότερο;
Το λυκοπένιο είναι φυτικό θρεπτικό στοιχείο με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το βρίσκουμε κυρίως λαχανικά και φρούτα με έντονο κόκκινο χρώμα. Ανάμεσά τους οι ντομάτες, το καρπούζι. Το λυκοπένιο δεν διαλύεται στο νερό και το σημείο βρασμού του ξεπερνά τους 660 βαθμούς κελσίου!