Search
Close this search box.

Χλώριο

Το χλώριο υπάρχει στα τρόφιμα και το σώμα μας σχεδόν εξ ολοκλήρου με τη μορφή χλωριδίου. Το χλωρίδιο είναι σημαντικό στη διατήρηση της ισορροπίας του νερού και αποτελεί βασικό συστατικό του γαστρικού χυμού.

Δεν βρέθηκαν προϊόντα στην κατηγορία αυτή. Θα προστεθούν σύντομα.

Τι κάνει το χλώριο

Λαμβάνουμε το χλώριο από τρόφιμα κυρίως με τη μορφή χλωριούχου νατρίου (αλάτι). Το χλωρίδιο είναι ένας από τους σημαντικότερους ηλεκτρολύτες στο αίμα. Βοηθά στη διατήρηση της ποσότητας υγρού εντός και εκτός των κυττάρων σε ισορροπία. Βοηθά επίσης στη διατήρηση του κατάλληλου όγκου αίματος, της αρτηριακής πίεσης και του pH των σωματικών υγρών. Εάν τα χαμηλά επίπεδα χλωρίου οφείλονται σε φάρμακο ή σε υπάρχουσα κατάσταση, ένας γιατρός μπορεί να προσαρμόσει τη δοσολογία του φαρμάκου ή να παραπέμψει έναν ασθενή σε ειδικό.

Που βρίσκεται

Η καλύτερη πηγή χλωρίου είναι το συνηθισμένο επιτραπέζιο αλάτι, κρέας, αυγά, γάλα, ντομάτες, μαρούλι, σέλινο, ελιές, φύκια και σίκαλη. Σχεδόν όλα τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα έχουν πρόσθετο αλάτι.