Βιολογικό μπρόκολο
Το βιολογικό μπρόκολο είναι ένα λαχανικό πολύ γνωστό για την μεγάλη θρεπτική του αξία και τα τεράστια οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας.
Η βιταμίνη Κ χρειάζεστε για την πήξη του αίματος και υγιή οστά και παίζει βασικό ρόλο στη βοήθεια του θρόμβου στο αίμα, αποτρέποντας την υπερβολική αιμορραγία.
Το βιολογικό μπρόκολο είναι ένα λαχανικό πολύ γνωστό για την μεγάλη θρεπτική του αξία και τα τεράστια οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας.
Το βιολογικό κουνουπίδι είναι λαχανικό μεγάλης θρεπτικής αξίας και χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Είναι από τα πιο αγαπημένα λαχανικά στην Ελλάδα και αποτελεί ιδανική τροφή για τις περισσότερες δίαιτες.
Το βιολογικό αβοκάντο ανήκει στην κατηγορία των φρούτων. Χρησιμοποιείται, όμως, κυρίως ως λαχανικό ή συνοδευτικό γευμάτων. Τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται σε διάφορες περιοχές της Μεσογείου και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.
Δροσερό, με ελάχιστες θερμίδες και υδατάνθρακες, το βιολογικό αγγούρι, εκτός από το αναζωογονητικό του άρωμα και την χαρακτηριστική γεύση του, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Κ και σε μέταλλα, απαραίτητα στον οργανισμό.
Βιολογικά καρότα, η άριστη επιλογή για διατήρηση των μαλλιών, των νυχιών, του δέρματος και της όρασης σε πολύ καλή κατάσταση.
Βρώσιμο και διακοσμητικό, το Λάχανο Μιλάνο, επίσης γνωστό και ως Kale, περιέχει Βιταμίνη Κ σε πολύ υψηλά επίπεδα, συμβάλλοντας στην διατήρηση καλής οστικής μάζας και στην σωστή λειτουργία καρδιάς και εγκεφάλου.
Ο ταπεινός μαϊντανός χρησιμοποιείται ευρέως στην Ελληνική κουζίνα, σε μικρές ποσότητες και κυρίως για να διακοσμήσει τα πιάτα μας. Λίγοι, όμως, είναι αυτοί που γνωρίζουν
Το βιολογικό ελαιόλαδο ανέρχεται δυναμικά στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών χρόνο με τον χρόνο, λόγω της ασύγκριτης γεύσης του.
Το μαρούλι είναι φυλλώδες λαχανικό που καλλιεργείται εύκολα σε εύκρατα κλίματα. Περιέχει ελάχιστους υδατάνθρακες και θερμίδες και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Κ και Β9. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας του σε σχήματα και χρώματα, δημιουργεί εντυπωσιακές σαλάτες.
Οι βιολογικές ντομάτες, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, σε γεύση και άρωμα, μεταμορφώνουν τα πιάτα μας σε πανδαισία γεύσεων.
Η βιταμίνη Κ είναι στην πραγματικότητα μια ομάδα ενώσεων. Η πιο σημαντική από αυτές τις ενώσεις φαίνεται να είναι η βιταμίνη Κ1 και η βιταμίνη Κ2. Έχουν γίνει κάποιες έρευνες για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης και της απώλειας οστού που προκαλείται από στεροειδή με τη βιταμίνη Κ2, αλλά ήταν αντιφατικές. Δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα μέχρι στιγμής που να προτείνουν τη χρήση βιταμίνης Κ2 για την οστεοπόρωση.
Προσοχή! Οι άνθρωποι που παίρνουν βαρφαρίνη, ένα αραιωτικό αίματος, πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με το τι τρώνε, επειδή η βιταμίνη Κ σταματά το φάρμακο από τη λειτουργία.
Βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα, όπως κρέας, πουλερικά, αυγά, τυριά σπανάκι, λάχανο, μπρόκολο, φυτικά έλαια, δημητριακά, ζυμωμένη σόγια (natto) φρούτα. Μια μερίδα φυλλώδη χόρτα όπως, θα σας δώσει περισσότερο από αρκετό K για την ημέρα. Διατίθεται και ως συμπλήρωμα ενώ δεν χρησιμοποιείται συνήθως ως συμπλήρωμα διατροφής.
© 2010-2024 Viologika.gr
Ηλεκτρονικός οδηγός βιολογικών προϊόντων
Όροι χρήσης | Άδεια χρήσης υλικού