Βιολογικά αυγά ορτυκιού
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν βιολογικά αυγά ορτυκιού ως πλούσια πηγή βιταμινών για την καθημερινή τους διατροφή.
Βοηθά τα κύτταρα του σώματος να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν το DNA. Είναι σημαντικό για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν βιολογικά αυγά ορτυκιού ως πλούσια πηγή βιταμινών για την καθημερινή τους διατροφή.
Η εντυπωσιακή και ιδιαίτερα γευστική Μαύρη Ντομάτα Κριμαίας θα δώσει νέο τόνο στην κουζίνα σας με μοναδικά πιάτα σε χρώμα, γεύση και θρεπτική αξία.
Τα βιολογικά ρεβίθια, αγαπημένο όσπριο από την αρχαιότητα, είναι γνωστά για την τεράστια θρεπτική τους αξία και αποτελούν βασική τροφή.
Βιολογικά φασόλια σούπα, σαλάτα, στο φούρνο, όπως και να τα μαγειρέψετε, τα φασόλια είναι πάντα ένα νόστιμο φαγητό και ένας ωραίος μεζές.
Βιολογικές φράουλες μπορεί να βρίσκουμε πλέον όλο το χρόνο, αλλά η εποχή που ευδοκιμούν είναι κυρίως η άνοιξη και μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού. Επιλέγουμε βιολογικές φράουλες για να γευτούμε τον γλυκό τους καρπό.
Το βιολογικό μπρόκολο είναι ένα λαχανικό πολύ γνωστό για την μεγάλη θρεπτική του αξία και τα τεράστια οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας.
Η διατροφική μαγιά θεωρείται από τους ειδικούς της υγιεινής διατροφής ένα από τα βασικότερα φυσικά συμπληρώματα διατροφής. Θα την βρούμε στην απλή της μορφή σε νιφάδες (κάποιες φορές ενισχυμένη με βιταμίνες) αλλά και σε χάπια.
Το βιολογικό κουνουπίδι είναι λαχανικό μεγάλης θρεπτικής αξίας και χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Είναι από τα πιο αγαπημένα λαχανικά στην Ελλάδα και αποτελεί ιδανική τροφή για τις περισσότερες δίαιτες.
Οι βιολογικές φακές είναι πιο εύπεπτες, βράζονται ταχύτερα και μας χαρίζουν πιάτα με αξεπέραστη γήινη γεύση και άρωμα.
Το βιολογικό αβοκάντο ανήκει στην κατηγορία των φρούτων. Χρησιμοποιείται, όμως, κυρίως ως λαχανικό ή συνοδευτικό γευμάτων. Τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται σε διάφορες περιοχές της Μεσογείου και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.
Τα βιολογικά κολοκύθια είναι από τις πλέον αγαπημένες επιλογές των καταναλωτών όλο τον χρόνο. Ιδανικά για υπέροχες σαλάτες και φαγητά φούρνου.
Το παντζάρι (Βέτα η κοινή ή Beta vulgaris) είναι αγγειόσπερμο μονοετές ή διετές φυτό της οικογένειας των Χηνοποδιοειδών (όπως το σπανάκι και το σέσκουλο). Είναι γνωστό και με την ονομασία κοκκινογούλι (λόγω του χρώματος της ρίζας του).
Το μαρούλι είναι φυλλώδες λαχανικό που καλλιεργείται εύκολα σε εύκρατα κλίματα. Περιέχει ελάχιστους υδατάνθρακες και θερμίδες και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Κ και Β9. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας του σε σχήματα και χρώματα, δημιουργεί εντυπωσιακές σαλάτες.
Τα βιολογικά πορτοκάλια ξεχωρίζουν για την γεμάτη γεύση τους και το εκπληκτικό τους άρωμα, σε σχέση με εκείνα της συμβατικής καλλιέργειας.
Τα βιολογικά λεμόνια με το υπέροχο άρωμά τους και τον θρεπτικό χυμό τους συνοδεύουν πολλά πιάτα, ορεκτικά αλλά και κοκτέιλ.
Οι βιολογικές πιπεριές προστίθενται εύκολα σε κάθε σαλάτα και κάνουν τα γεύματά μας ασπίδα για τον οργανισμό. Αιτία, η άφθονη βιταμίνη C που περιέχουν.
Για τις έγκυες, είναι απαραίτητη. Βοηθά στη δημιουργία DNA και στην πρόληψη γενετικών ανωμαλιών της σπονδυλικής στήλης του εγκεφάλου και άλλων σημείων. Ένας γιατρός σας μπορεί να θέλει να λαμβάνετε και συμπλήρωμα.
Βρίσκεται στο συκώτι, ψωμί σίτου, σπαράγγια, λαχανάκια Βρυξελλών, σκούρα πράσινα φυλλώδη, μπιζέλια, αποξηραμένα όσπρια (φασόλια και φακές) και τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια και χυμός πορτοκαλιού), μανιτάρια, ξηρούς καρπούς είναι πλούσια σε φολικό οξύ.
© 2010-2024 Viologika.gr
Ηλεκτρονικός οδηγός βιολογικών προϊόντων
Όροι χρήσης | Άδεια χρήσης υλικού