Βιολογικό μπέικον
Για όσους εκτιμούν τις καθαρές και πλούσιες γεύσεις, το βιολογικό μπέικον αποτελεί την καλύτερη επιλογή για πιάτα που ξεχωρίζουν.
Αυτό το φάρμακο είναι ένα συμπλήρωμα ορυκτών που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ή την πρόληψη χαμηλών ποσοτήτων καλίου στο αίμα. Ένα φυσιολογικό επίπεδο καλίου στο αίμα είναι σημαντικό.
Για όσους εκτιμούν τις καθαρές και πλούσιες γεύσεις, το βιολογικό μπέικον αποτελεί την καλύτερη επιλογή για πιάτα που ξεχωρίζουν.
Η βιολογική σόγια αποκτά διαρκώς νέους φίλους και στην Ευρώπη, λόγω της υψηλής ποσότητας πρωτεΐνης που περιέχει.
Βιολογικά φασόλια σούπα, σαλάτα, στο φούρνο, όπως και να τα μαγειρέψετε, τα φασόλια είναι πάντα ένα νόστιμο φαγητό και ένας ωραίος μεζές.
Τα βιολογικά καρύδια, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, έρχονται από το φαρμακείο της φύσης για να μας δώσουν υγεία και ευεξία.
Τα βιολογικά φουντούκια, ο νόστιμος και τραγανός ξηρός καρπός με την ελαφρώς γλυκιά και έντονα γήινη γεύση, τρώγεται σκέτος και προστίθεται σε πολλές συνταγές.
Γιατί να προτιμήσω βιολογικό κατσίκι για το τραπέζι μου; Γιατί απλούστατα, είναι και πιο νόστιμο και, κυρίως, πολύ πιο υγιεινό από το συμβατικό κατσίκι. Για να δούμε λίγο πιο αναλυτικά γιατί.
Το βιολογικό αλεύρι σίτου κερδίζει διαρκώς έδαφος στις καρδιές των καταναλωτών, λόγω της σημαντικής και ανεξέλεγκτης επιβάρυνσης του συμβατικού σε φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα.
Τα βιολογικά αμύγδαλα, αυτός ο ωφέλιμος και νόστιμος καρπός, εκτιμώνται για την απολαυστική γεύση και την εξαιρετική τους θρεπτική αξία.
Ο βασιλικός πολτός είναι μια εξαιρετικά θρεπτική ουσία που παράγεται από τις εργάτριες μέλισσες. Γεμάτο με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, έχει βρεθεί ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η ενίσχυση του ανοσοποιητικού, η μείωση της φλεγμονής και η βελτίωση της υγείας του δέρματος.
Οι βιολογικές αγκινάρες είναι κατάλληλες για τις περισσότερες δίαιτες αφού περιέχουν ελάχιστες θερμίδες και υδατάνθρακες.
Οι βιολογικές φακές είναι πιο εύπεπτες, βράζονται ταχύτερα και μας χαρίζουν πιάτα με αξεπέραστη γήινη γεύση και άρωμα.
Το βιολογικό αβοκάντο ανήκει στην κατηγορία των φρούτων. Χρησιμοποιείται, όμως, κυρίως ως λαχανικό ή συνοδευτικό γευμάτων. Τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται σε διάφορες περιοχές της Μεσογείου και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.
Το παντζάρι (Βέτα η κοινή ή Beta vulgaris) είναι αγγειόσπερμο μονοετές ή διετές φυτό της οικογένειας των Χηνοποδιοειδών (όπως το σπανάκι και το σέσκουλο). Είναι γνωστό και με την ονομασία κοκκινογούλι (λόγω του χρώματος της ρίζας του).
Πρόκειται για το αγαπημένο βότανο της Ελλάδας και ολόκληρης της Μεσογείου. Λόγω του εξαιρετικού αρώματός της, η ρίγανη χρησιμοποιείται και ως αρωματικό χώρου ενώ από την εποχή του Ιπποκράτη ακόμα θεωρούνταν αντισηπτικό και χρήσιμο για ανακούφιση αναπνευστικών προβλημάτων.
Οι βιολογικές μπανάνες ή αλλιώς μπανάνες βιολογικής γεωργίας είναι πλούσιες σε κάλιο χωρίς τα χημικά της συμβατικής καλλιέργειας.
Οι βιολογικές ντομάτες, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, σε γεύση και άρωμα, μεταμορφώνουν τα πιάτα μας σε πανδαισία γεύσεων.
Τα βιολογικά μήλα, καρπός ιδιαίτερα αρωματικός και θρεπτικός, περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα απαραίτητα για την καλή μας υγεία.
Είναι ύψιστης σημασίας να προσθέσουμε βιολογικές πατάτες στην διατροφή μας, αφού η μεγάλη κατανάλωση πατάτας μας φορτώνει με επικίνδυνα χημικά.
Το κάλιο βοηθά τα κύτταρα, τα νεφρά, την καρδιά, τους μύες και τα νεύρα να λειτουργούν σωστά. Οι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν αρκετό κάλιο τρώγοντας μια ισορροπημένη διατροφή. Ορισμένες καταστάσεις που μπορούν να μειώσουν το επίπεδο καλίου του σώματός περιλαμβάνουν σοβαρή παρατεταμένη διάρροια και έμετο, προβλήματα ορμονών όπως υπεραλδοστερονισμός ή θεραπεία με διουρητικά.
Προσοχή! Μη παίρνετε αυθαίρετα συμπλήρωμα καλίου. Ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε ιατρικό ιστορικό και αλλεργίες, ειδικά αν έχετε καρδιακά ή νεφρικά προβλήματα και υψηλά επίπεδα καλίου στο αίμα.
Φυσικά τρόφιμα πλούσια σε κάλιο, όπως πατάτες και μπανάνες, συνήθως περιέχουν κάλιο με τη μορφή κιτρικού καλίου. Πολλά συμπληρώματα, μεταποιημένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα, ωστόσο, περιέχουν χλωριούχο κάλιο. Περιλαμβάνονται ποτά με βάση τα γαλακτοκομικά προϊόντα, (γάλα σοκολάτας), καθώς και τυριά, κάθε τύπο κρέμας, συμπυκνωμένο γάλα, γάλα σε σκόνη, γιαούρτι, πουτίγκα, επικάλυψη από γαλακτοκομικά λιπαρά και προϊόντα που παρασκευάζονται με ορό γάλακτος. Τα μεταποιημένα προϊόντα αυγών, συμπεριλαμβανομένων των κονσερβοποιημένων ή αλατισμένων αυγών και προϊόντων που παρασκευάζονται με αποξηραμένα αυγά, μπορεί επίσης να περιέχουν χλωριούχο κάλιο. Τα κονσερβοποιημένα προϊόντα ντομάτας μπορεί να περιέχουν χλωριούχο κάλιο. Άλλα φυτικά προϊόντα όπως τα ζυμωμένα λαχανικά, τα αποξηραμένα λαχανικά, τα κονσερβοποιημένα ή τα εμφιαλωμένα λαχανικά, τα καθαρισμένα φυτικά προϊόντα, τα τηγανητά ή μαγειρεμένα φυτικά προϊόντα και τα λαχανικά σε κονσέρβες ή εμφιαλώνονται σε σάλτσες που περιέχουν σάλτσα σόγιας, ξύδι, άλμη ή λάδι. Τα μεταποιημένα φρούτα μπορούν να είναι μια άλλη πηγή χλωριούχου καλίου.
© 2010-2024 Viologika.gr
Ηλεκτρονικός οδηγός βιολογικών προϊόντων
Όροι χρήσης | Άδεια χρήσης υλικού