Μερίδες
4 άτομα
Προετοιμασία
5 λεπτά
Αναμονή
-
Εκτέλεση
15 λεπτά
500 γρ. φρέσκο ή κατεψυγμένο βιολογικό αρακά
1 ματσάκι βιολογικό άνηθο
Βιολογικό ελαιόλαδο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι σε κόκκους
1 μικρή κόκκινη καυτερή βιολογική πιπεριά (ή περισσότερες αν επιθυμούμε)
Βιολογικό στραγγιστό γιαούρτι, φέτα ή τυροκαυτερή (για το τέλος)
Η συνταγή αυτή είναι τόσο εύκολη που, ουσιαστικά, δεν απαιτείται καμία προετοιμασία. Αν θέλετε να συντομεύσετε τον χρόνο παρασκευής της, μπορείτε πρώτα να βράσετε το νερό σε βραστήρα, εξοικονομώντας αρκετά λεπτά από τον απαιτούμενο χρόνο.
Κατσαρόλα, για το βράσιμο του αρακά
Μπλέντερ ή μίξερ χειρός για να ομογενοποιήσουμε την σούπα
Εξαιρετικό γεύμα για τους λάτρεις της γεύσης του σκέτου αρακά. Ρίχνουμε τον αρακά σε μία κατσαρόλα με νερό. Το νερό πρέπει να φτάνει στο ύψος του αρακά (αν χρειαστεί και άλλο το προσθέτουμε ζεστό). Βράζουμε για 10-15 λεπτά. Ρίχνουμε τους κόκκους του μαύρου πιπεριού και την πιπεριά και αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι.
Αλέθουμε το μείγμα με ένα μικρό μίξερ χειρός μέσα στο σκεύος μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα με υπέροχο πράσινο χρώμα. Τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα στο μάτι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο κατά βούληση. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό, ρίχνουμε τον άνηθο και αμέσως αφαιρούμε το σκεύος από το μάτι. Η σούπα είναι έτοιμη.
1. Τρώγεται ζεστή. Είναι όμως εξ ίσου υπέροχη και κρύα (για το καλοκαίρι).
2. Μπορούμε να την συνοδεύσουμε με γιαούρτι στραγγιστό, φέτα ή τυροκαυτερή.
Μία κούπα βρασμένου αρακά θα μας δώσει καλές ποσότητες βιταμίνης Κ, Β1, C, Β6, Β3 και Β2 μαζί με μαγγάνιο, χαλκό, φώσφορο και ψευδάργυρο. Είναι επίσης εξαιρετικά πλούσιος σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Βοηθάει αρκετά στη ρύθμιση των σακχάρων του αίματος. Ο αρακάς έχει και έντονες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονικές ιδιότητες.
1. Μπορούμε να κρατήσουμε λίγο από τον βρασμένο αρακά και με αυτόν να γαρνίρουμε τα πιάτα μας.
2. Ρίχνουμε κυκλικά λίγο ελαιόλαδο στο κάθε πιάτο αφού σερβίρουμε τη σούπα.
3. Αν θέλουμε να προσθέσουμε γεύση λαχανικών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλάτι με αποξηραμένα λαχανικά (καρότο, κρεμμύδι και άλλα ...)
1. Η καυτερή πιπεριά προστίθεται στο τέλος, μαζί με το μαύρο πιπέρι. Έτσι, η βιταμίνη C που περιέχει δεν θα καταστραφεί με το βράσιμο. Προσέχουμε όμως να αλεστεί καλά.
2. Ο βιολογικός αρακάς δεν χρειάζεται να βράσει πολύ. Σε 5 λεπτά είναι ήδη μαλακός. Πολλοί τον τρώνε χωρίς βράσιμο.
© 2010-2024 Viologika.gr
Ηλεκτρονικός οδηγός βιολογικών προϊόντων
Όροι χρήσης | Άδεια χρήσης υλικού