Μερίδες
2 άτομα
Προετοιμασία
5 λεπτά
Αναμονή
6-8 Ωρες
Εκτέλεση
5 λεπτά
Γλυκαντικό, προαιρετικά: (βιολογικό μέλι ή χουρμάδες ή στέβια)
Μουλιάζουμε τα βιολογικά αμύγδαλα από το βράδυ σε νερό (ή για 6 με 8 ώρες).
Αν θέλουμε να πιούμε σοκολατούχο γάλα αμυγδάλου άμεσα, θα πρέπει να έχουμε προετοιμάσει το γάλα αμυγδάλου από πριν ή να χρησιμοποιήσουμε αγοραστό.
Βιολογικό γάλα αμυγδάλου θα βρούμε στα περισσότερα καταστήματα βιολογικών και σε κάποια σούπερ μάρκετ. Η αγορά του κάνει την όλη διαδικασία προετοιμασίας θέμα μερικών λεπτών. Αυτό έρχεται, βέβαια, με κάποιο κόστος, αφού η τιμή του έτοιμου, συσκευασμένου βιολογικού γάλακτος αμυγδάλου είναι αυξημένη σε σχέση με την παρασκευή του ίδιου στην κουζίνα μας.
Θα χρειαστούμε ελάχιστο εξοπλισμό για την συνταγή αυτή. Αν φτιάξουμε το δικό μας γάλα αμυγδάλου, πρέπει να έχουμε στην διάθεσή μας:
Μπλέντερ, Τουλουπάνι, 1 κανάτα
Αν απλώς αγοράσουμε το γάλα αμυγδάλου, τότε ουσιαστικά θα χρειαστούμε μόνο ένα ποτήρι ή μία κανάτα για να ανακατέψουμε όλα τα υλικά.
Την επόμενη μέρα, τοποθετούμε τα μουλιασμένα αμύγδαλα στο μπλέντερ με το νερό και τα πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Θα χρειαστεί 2-3 λεπτά, ανάλογα με την δύναμη της συσκευής μας.
Τοποθετούμε το τουλουπάνι γύρω από την κανάτα και περιχύνουμε όλο το περιεχόμενο του μπλέντερ στο τουλουπάνι. Στραγγίζουμε καλά, μέχρι να μείνει μόνο ο πολτός στο τουλουπάνι και όλο το γάλα αμυγδάλου στην κανάτα.
Για να έχουμε ένα υπέροχο σοκολατούχο γάλα αμυγδάλου, αρκεί να προσθέσουμε κακάο (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) και μέλι ή αγαύη ή στέβια.
Είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο του γάλακτος για όσους έχουν δυσανεξία στην λακτόζη και για εκείνους που απλώς δεν αγαπούν το αγελαδινό ή το πρόβειο γάλα.
Με το ρόφημα αυτό θα λάβουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στο βιολογικό γάλα αμυγδάλου και αυτά είναι αρκετά. Ένα ποτήρι (περίπου 240ml) θα μας δώσει, μεταξύ άλλων, άφθονη Βιταμίνη Ε, ασβέστιο, Βιταμίνη D και Βιταμίνη Α.
1. Μπορείτε να έχετε μία ιδιαίτερα αρωματική παραλλαγή αν προσθέσετε κανέλα.
2. Αν το θέλουμε πιο γλυκό ή αρωματικό, μπορούμε στο στάδιο αυτό να το ξαναρίξουμε στο μπλέντερ και να προσθέσουμε μέλι, χουρμάδες, βανίλια, κακάο ή ό,τι άλλο επιθυμούμε.
1. Φυλάσσεται στο ψυγείο για 2-3 μέρες σε κλειστό δοχείο (μπουκάλι).
2. Ανακινήστε το καλά πριν το καταναλώσετε.
3. Για όσους βιάζονται, η έτοιμη λύση ακόμα ευκολότερη. Στην αγορά βιολογικών προϊόντων θα βρούμε αρκετά προϊόντα βιολογικού γάλακτος αμυγδάλου, με ή δίχως κακάο. Το κακάο μπορούμε εύκολα να το προσθέσουμε μόνοι μας την στιγμή που θέλουμε να το καταναλώσουμε.
4. Μην πετάξετε το υλικό που μένει στο τουλουπάνι. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε υπέροχα γλυκά, όπως ακριβώς θα χρησιμοποιούσατε τα αμύγδαλα.
© 2010-2024 Viologika.gr
Ηλεκτρονικός οδηγός βιολογικών προϊόντων
Όροι χρήσης | Άδεια χρήσης υλικού