Μερίδες
2 άτομα
Προετοιμασία
10 λεπτά
Αναμονή
-
Εκτέλεση
- λεπτά
10 φύλλα βιολογικού μαρουλιού
1 μεσαίο βιολογικό ξερό κρεμμύδι
1 βιολογική πράσινη πιπεριά
Βιολογικό ελαιόλαδο
Χοντρό αλάτι (προαιρετικό)
6 αποξηραμένες βιολογικές λιαστές ντομάτες
Φέτα σε τρίμμα
1 κρίθινο ντάκο ή κρουτόν
Ξερή βιολογική ρίγανη
Πλένουμε καλά τα φύλλα μαρουλιού, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε για σαλάτα. Αν το μαρούλι είναι τρυφερό το κόβουμε σε παχύτερα κομμάτια. Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το ξερό κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά. Λεπτοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες.
Επιφάνεια κοπής
Στραγγιστήρι
Μαχαίρι
Μπολ
Τοποθετούμε τα παραπάνω υλικά σε μεγάλο μπωλ, προσθέτουμε τη ρίγανη και το αλάτι (αν η φέτα είναι ανάλατη) και ανακατεύουμε ελαφρά με το χέρι. Σπάμε σε κομμάτια - μπουκιές το κρίθινο παξιμάδι και το ρίχνουμε από πάνω. Με το χέρι σπάμε το τρίμμα της φέτας και το απλώνουμε πάνω από το παξιμάδι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο παντού στη σαλάτα.
Ιδανική για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα.
Υπέροχα θρεπτική σαλάτα, πλούσια σε βιταμίνες, με πρωτεΐνη και υδατάνθρακες. Ένα πλήρες και ελαφρύ γεύμα δηλαδή.
1. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις λιαστές ντομάτες με ψητά ντοματίνια.
2. Το περίσσευμα τυλίγεται σε αραβική ή μεξικάνικη πίτα.
1. Πρέπει να καταναλωθεί άμεσα.
2. Αν μας είναι δύσκολο να φάμε το παξιμάδι, το βρέχουμε ελαφρώς. Παρ' όλα αυτά, αν μείνει για 10 λεπτά στη σαλάτα, το λάδι και τα υγρά των λαχανικών θα το μαλακώσουν αρκετά.
© 2010-2024 Viologika.gr
Ηλεκτρονικός οδηγός βιολογικών προϊόντων
Όροι χρήσης | Άδεια χρήσης υλικού