Μερίδες
2 άτομα
Προετοιμασία
5 λεπτά
Αναμονή
5
Εκτέλεση
10 λεπτά
Πένες ριγέ ολικής αλέσεως
Αντράκλα (2 κούπες κομμένη)
Φέτα
Ελαιόλαδο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
Ντοματίνια
Θαλασσινό αλάτι (προαιρετικό)
Μαύρο πιπέρι σε κόκκους, σπασμένο σε γουδί (προαιρετικό)
Βράζουμε τα μακαρόνια (al dente κατά προτίμηση) και τα στραγγίζουμε.
Κατσαρόλα για να βράσουμε τα μακαρόνια
Μικρό τηγάνι
Επιφάνεια κοπής
1 μαχαίρι
1 μεγάλο μπολ
Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρώς το ελαιόλαδο με το σκόρδο, μέχρι το λάδι να πάρει το άρωμά του (δε θέλουμε να κάψουμε το σκόρδο). Ρίχνουμε το αρωματισμένο λάδι στα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα μακαρόνια με το σκόρδο και το λάδι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη φέτα κάνοντάς τη κομμάτια με το χέρι. Προσθέτουμε κομμένη την αντράκλα (αφού την έχουμε πρώτα πλύνει καλά), το μαύρο πιπέρι, το θαλασσινό αλάτι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ήπια.
1. Η αντράκλα περιέχει σίδηρο, κάλιο και μαγνήσιο και είναι πλούσια σε βιταμίνη C και βιταμίνη A.
2. Η κόκκινη πιπεριά περιέχει βιταμίνη C.
1. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την αντράκλα με σπανάκι.
2. Αν μας αρέσουν τα καυτερά, προσθέτουμε στα μακαρόνια 2 μικρές καυτερές πιπεριές θρυμματισμένες την ώρα που βράζουν.
3. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλους τύπους μακαρονιών.
1. Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες και μας χορταίνουν περισσότερο.
© 2010-2024 Viologika.gr
Ηλεκτρονικός οδηγός βιολογικών προϊόντων
Όροι χρήσης | Άδεια χρήσης υλικού