Μερίδες
4 άτομα
Προετοιμασία
15 λεπτά
Αναμονή
-
Εκτέλεση
- λεπτά
Πλένουμε τις ντομάτες και την ρόκα. Στραγγίζουμε καλά και τα δύο ώστε να μην υπάρχει υγρασία. Κόβουμε σε κύβους τις ντομάτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Τις αφήνουμε στην άκρη για να βγάλουν τα υγρά τους. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε ντοματίνια που έχουν ελάχιστα υγρά.
Μπολ. multi
Παράλληλα, βάζουμε στο multi τη ρόκα, αφήνοντας λίγη εκτός για το γαρνίρισμα. Προσθέτουμε επίσης το σκόρδο, το κουκουνάρι, ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Η πέστο μας είναι έτοιμη.
Με το πηρούνι, λιώνουμε τη φέτα προσθέτοντας και λίγο στραγγιστό γιαούρτι για να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Επιλέγουμε φέτα μαλακή, πλούσια σε λιπαρά. Προσοχή, εδώ δε θα χρειαστεί αλάτι, η φέτα έχει κάνει το μείγμα ήδη αρκετά αλμυρό.
Σε ένα γυάλινο ποτήρη προσθέτουμε πρώτα τους κύβους της ντομάτας, προσέχοντας να μην πάρουμε καθόλου το ζουμί. Κουνάμε ελαφρώς το ποτήρι για να καθήσει καλά η ντομάτα. Με ένα κουτάλι βάζουμε από πάνω το μείγμα του τυριού με το γιαούρτι και κατόπιν την πέστο ρόκας. Τέλος, γαρνίρουμε με λίγα φύλλα ρόκας.
Όλα τα λαχανικά στη σαλάτα αυτή είναι ωμά. Περιέχουν δηλαδή όλες τους τις βιταμίνες. Η φέτα και το γιαούρτι προσφέρουν άφθονη πρωτεΐνη. Με άλλα λόγια, η σαλάτα αυτή μπορεί να φαγωθεί και ως γεύμα.
1. Το μείγμα φέτας και γιαουρτιού μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί με τυροκαυτερή. Αν δεν έχουμε, τότε μπορούμε να προσθέσουμε πικάντικο ελαιόλαδο (ελαιόλαδο στο οποίο έχει προστεθεί καυτερή πιπεριά).
2. Μπορεί επίσης να αντικατασταθεί με κομματάκια φέτας, στα οποία έχουμε προσθέσει και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
1. Βάλτε την για 10 λεπτά στο ψυγείο πριν την καταναλώσετε.
2. Πρέπει να καταναλωθεί άμεσα (στο ίδιο γεύμα).
© 2010-2024 Viologika.gr
Ηλεκτρονικός οδηγός βιολογικών προϊόντων
Όροι χρήσης | Άδεια χρήσης υλικού