Μερίδες
2 άτομα
Προετοιμασία
10 λεπτά
Αναμονή
15
Εκτέλεση
- λεπτά
Τρίβουμε το αγγούρι σε χοντρό τρίφτη, το αλατίζουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει σε ένα τρυπητό. 15 περίπου λεπτά αργότερα το στύβουμε καλά με τα δυο μας χέρια για να αποβάλλει όλα του τα υγρά (αν μείνουν υγρά στο αγγούρι, αυτά θα βγουν αργότερα στο τζατζίκι).
Τα σκεύη και γενικότερα τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε μόνοι σας σπιτικό τζατζίκι, τα βρίσκουμε σχεδόν σε κάθε κουζίνα. Κάποια από αυτά προτίνονται για να κάνουν την διαδικασία ακόμα ευκολότερη, χωρίς να είναι αναγκαία.
Βασικός εξοπλισμός: Τρίφτης, μπωλ, κουτάλι
Προεραιτικός εξοπλισμός: Πολτοποιητής σκόρδου, στραγγιστήρι
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το σκόρδο (αφού πρώτα το περάσουμε από πρέσα), το αγγούρι, ψιλοκομμένο άνηθο, λίγο ξύδι, ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Το τζατζίκι είναι έτοιμο. Βάζουμε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ώστε η γεύση του σκόρδου και του άνηθου να γίνει διάχυτη στο μείγμα.
Το τζατζίκι αποτελεί τον ευκολότερο τρόπο για να κάνουμε το κρέας πιο εύπεπτο. Εκτός αυτού, είναι ένα απολαυστικό ορεκτικό που μόνο θρεπτικές ουσίες μπορεί να μας δώσει. Το γιαούρτι, το ελαιόλαδο αλλά κυρίως το σκόρδο αποτελούν ασπίδα για τον οργανισμό ενάντια σε ιώσεις, δυναμώνοντας παράλληλα και το ανοσοποιητικό σύστημα.
1. Μπορεί τότε να διαπιστώσουμε ότι έχει περισσότερο σκόρδο απ' όσο σκοπεύαμε αρχικά να βάλουμε. Αραιώνουμε με λίγο ακόμα γιαούρτι και ελαιόλαδο (και ξύδι αν χρειάζεται).
2. Υπέροχος ουζομεζές.
3. Ταιριάζει τέλεια και με ψητό κρέας.
1. Θα προσέξατε ότι δε δίνουμε ακριβή ποσότητα στο ξύδι. Αυτό συμβαίνει γιατί η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται τόσο από το ίδιο το ξύδι όσο και από το πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση του.
2. Το ίδιο συμβαίνει και με τον άνηθο. Άλλοι θέλουν ήπια τη γεύση του στο τζατζίκι και άλλοι έντονη.
© 2010-2024 Viologika.gr
Ηλεκτρονικός οδηγός βιολογικών προϊόντων
Όροι χρήσης | Άδεια χρήσης υλικού