Μερίδες
3 άτομα
Προετοιμασία
10 λεπτά
Αναμονή
15
Εκτέλεση
30 λεπτά
Η προετοιμασία της συνταγής ξεκινά από το προηγούμενο βράδυ, όπου πρέπει να μουλιάσουμε τα ρεβύθια για τουλάχιστον 8 ώρες πριν τα βράσουμε. Αν θέλουμε να αποφύγουμε την όλη διαδικασία, αρκεί να αγοράσουμε έτοιμα συσκευασμένα βιολογικά ρεβίθια, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άμεσα στην συνταγή μας.
Για τα πικάντικα ρεβίθια θα χρειαστούμε:
1 κατσαρόλα (χύτρα κατά προτίμηση), σουρωτήρι, 1 ταψί (ή λαμαρίνα φούρνου), λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, ξεπλένουμε τα βρασμένα ρεβίθια, τα στραγγίζουμε καλά και τα σκουπίζουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε τα στραγγισμένα ρεβύθια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα ρεβίθια με το μείγμα των μπαχαρικών.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και απλώνουμε καλά τα ρεβίθια έτσι ώστε να μην είναι το ένα πάνω στο άλλο. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε τα ρεβίθια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Γίνονται τραγανά.
Τα ρεβίθια, όπως και όλα τα όσπρια, είναι εξαιρετικά πλούσια σε φυτικές ίνες. Περιέχουν σίδηρο, βιταμίνη Β6, μαγνήσιο, κάλιο και λίγο ασβέστιο. Είναι εξαιρετικά χορταστικά, με μόνο 20% υδατάνθρακες και 0 (μηδέν) χοληστερίνη. Σε συνδυασμό με διάφορα ωμά λαχανικά, κάνουν ένα πλήρες γεύμα που μπορεί να αντικαθιστά το κρέας αρκετά συχνά.
1. Μπορούμε να αλλάξουμε τα αρωματικά και μπαχαρικά σύμφωνα με τα γούστα μας. Μια πιο μεσογειακή παραλλαγή θα ήταν με ρίγανη, πάπρικα και σκόρδο.
2. Τα ρεβίθια ταιριάζουν πολύ και με το φασκόμηλο. Προσοχή στην ποσότητα, έχει ιδιαίτερα έντονο άρωμα.
1. Τρώγονται έτσι, σκέτα.
2. Μπορούμε να τα προσθέσουμε σε οποιαδήποτε σαλάτα λαχανικών.
© 2010-2024 Viologika.gr
Ηλεκτρονικός οδηγός βιολογικών προϊόντων
Όροι χρήσης | Άδεια χρήσης υλικού