Search
Close this search box.

Πικάντικα ρεβίθια

Τέλος στα παχυντικά πατατάκια. Πικάντικα ρεβίθια φούρνου, το απόλυτο και υγιεινό σνακ. Ένας ακόμα διαφορετικός τρόπος να φάμε όσπρια.

Μερίδες

3 άτομα

Προετοιμασία

10 λεπτά

Αναμονή

15

Εκτέλεση

30 λεπτά

Περιεχόμενα συνταγής
Χριστίνα Μανωλάκη
Το μοτό μου: Αν το προϊόν είναι καλό, μπορεί να πουληθεί και από μόνο του! μένει εγώ να το βάλω σε μια «σωστή συσκευασία».

Συνταγή για Πικάντικα ρεβίθια

Βασικά συστατικά

  • 2 κούπες βρασμένα βιολογικά ρεβίθια
  • Ελαιόλαδο
  • Καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι

Προαιρετικά συστατικά

  • Ρίγανη
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • Πιπέρι

Προετοιμασία συνταγής

Η προετοιμασία της συνταγής ξεκινά από το προηγούμενο βράδυ, όπου πρέπει να μουλιάσουμε τα ρεβύθια για τουλάχιστον 8 ώρες πριν τα βράσουμε. Αν θέλουμε να αποφύγουμε την όλη διαδικασία, αρκεί να αγοράσουμε έτοιμα συσκευασμένα βιολογικά ρεβίθια, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άμεσα στην συνταγή μας.

Εξοπλισμός

Για τα πικάντικα ρεβίθια θα χρειαστούμε:
1 κατσαρόλα (χύτρα κατά προτίμηση), σουρωτήρι, 1 ταψί (ή λαμαρίνα φούρνου), λαδόκολλα.

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, ξεπλένουμε τα βρασμένα ρεβίθια, τα στραγγίζουμε καλά και τα σκουπίζουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας.

Βάζουμε τα στραγγισμένα ρεβύθια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα ρεβίθια με το μείγμα των μπαχαρικών.

Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και απλώνουμε καλά τα ρεβίθια έτσι ώστε να μην είναι το ένα πάνω στο άλλο. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε τα ρεβίθια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Γίνονται τραγανά.

Πικάντικα ρεβίθια

Πικάντικα ρεβίθια, θρεπτική αξία συνταγής

Τα ρεβίθια, όπως και όλα τα όσπρια, είναι εξαιρετικά πλούσια σε φυτικές ίνες. Περιέχουν σίδηρο, βιταμίνη Β6, μαγνήσιο, κάλιο και λίγο ασβέστιο. Είναι εξαιρετικά χορταστικά, με μόνο 20% υδατάνθρακες και 0 (μηδέν) χοληστερίνη. Σε συνδυασμό με διάφορα ωμά λαχανικά, κάνουν ένα πλήρες γεύμα που μπορεί να αντικαθιστά το κρέας αρκετά συχνά.

Παραλλαγές

1. Μπορούμε να αλλάξουμε τα αρωματικά και μπαχαρικά σύμφωνα με τα γούστα μας. Μια πιο μεσογειακή παραλλαγή θα ήταν με ρίγανη, πάπρικα και σκόρδο.
2. Τα ρεβίθια ταιριάζουν πολύ και με το φασκόμηλο. Προσοχή στην ποσότητα, έχει ιδιαίτερα έντονο άρωμα.

Tips

1. Τρώγονται έτσι, σκέτα.
2. Μπορούμε να τα προσθέσουμε σε οποιαδήποτε σαλάτα λαχανικών.

Κατάλληλο για διατροφή

Χριστίνα Μανωλάκη
Το μοτό μου: Αν το προϊόν είναι καλό, μπορεί να πουληθεί και από μόνο του! μένει εγώ να το βάλω σε μια «σωστή συσκευασία».