Μερίδες
4 άτομα
Προετοιμασία
5 λεπτά
Αναμονή
5 λετπά
Εκτέλεση
5 λεπτά
Θερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες 2 με 3 εκατοστά.
Τεμαχίζουμε το αβοκάντο, την ντομάτα και το κρεμμύδι σε μικρούς κύβους και λιώνουμε το σκόρδο στον πολτοποιητή ή με ένα πλατύ μαχαίρι πάνω σε σκληρή επιφάνεια (πάγκος κουζίνας).
Ένα μικρό μπωλ, μικρό μαχαίρι, μαχαίρι ψωμιού, πολτοποιητής σκόρδου, αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ και προσθέτουμε ελαιόλαδο και τις σκελίδες του σκόρδου, αφού πρώτα τις πολτοποιήσουμε. Ανακατεύουμε καλά και αλείβουμε το μείγμα στο ψωμί. Τοποθετούμε τις φέτες στο φούρνο, βάζοντας αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το ψωμί.
Κόβουμε σε κομμάτια το αβοκάντο και το τοποθετούμε σε ένα μπωλ μαζί με λίγο ελαιόλαδο και το χονδρό αλάτι. Με το πηρούνι το λιώνουμε ελαφρώς, αφήνωντας κάποια μικρά κομμάτια. Μόλις βγει το αρωματισμένο ψωμί από το φρούρνο, βάζουμε από πάνω το αβοκάντο με ένα κουτάλι, σε κάθε φέτα και διακοσμούμε με το κρεμμύδι και ελάχιστη ντομάτα. Προαιρετικά, τρίβουμε μαύρο πιπέρι που δίνει ιδιαίτερο άρωμα. Έτοιμο!
Αυτό το θαυμάσιο και απλό ορεκτικό θα μας δώσει πολλές βιταμίνες που θα τις λάβουμε κυρίως από το αβοκάντο, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνες της σειράς Β. Περιέχει ακόμα καλή ποσότητα βιταμινών C, E και K. Αν, λοιπόν, επιθυμούμε να τονώσουμε το καρδιαγγειακό μας σύστημα και το ανοσοποιητικό μας, να βελτιώσουμε δέρμα, μαλλιά και όραση και να αυξήσουμε τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης, τότε αυτό το ορακτικό είναι μια εξαιρετική επιλογή.
Αν επιλέξουμε μπαγκέτα ολικής αλέσεως (που σαφώς το προτείνουμε), τότε θα λάβουμε μεγάλη ποσότητα σε φυτικές ίνες (τόσο από το ψωμί όσο και από το αβοκάντο). Ας μη ξεχνάμε και την προσθήκη του σκόρδου και του ελαιολάδου, που ενισχύουν τη δράση του ορεκτικού αυτού στην καρδιά και το ανοσοποιητικό.
1. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπαγκέτα ολικής αλέσεως ή πολύσπορη.
2. Αν η μπαγκέτα είναι πολύ φρέσκη, δεν χρειάζεται καν ψήσιμο. Τότε το σκόρδο θα είναι τελείως ωμό, ίσως χρειαστεί να μετριάσετε την ποσότητα.
3. Καταναλώνονται άμεσα για να μη μαυρίσει το αβοκάντο.
1. Για ακόμα μεγαλύτερη δόση σκόρδου, ανακατέψτε το μείγμα ελαιολάδου και αβοκάντο με λίγο πολτοποιημένο σκόρδο.
© 2010-2024 Viologika.gr
Ηλεκτρονικός οδηγός βιολογικών προϊόντων
Όροι χρήσης | Άδεια χρήσης υλικού