Search
Close this search box.

Οι αρθρογράφοι μας: Ίνα Α.

Ίνα Α.
Ίνα Α.
Γεωπόνος, με μεταπτυχιακές σπουδές στον Ποιοτικό Έλεγχο Τροφίμων και ιδιοκτήτρια γεωπονικού καταστήματος στην Άρτα.

Η Κωνσταντίνα Ασλανίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1983 στη πόλη της Άρτας στην Ήπειρο, όμως τα καλοκαίρια τα περνούσε στην ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας της στην Πολωνία.

Από μικρή έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το φυσικό περιβάλλον, τις δραστηριότητες στη φύση αλλά και την καλλιέργεια της γης. Έτσι οι σπουδές της στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ήταν φυσικό επακόλουθο. Τελειώνοντας τις σπουδές της ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της στο Leeds της Αγγλίας στον τομέα του Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των σπουδών της εργάζεται στη θέση του υπεύθυνου Ποιοτικού Ελέγχου σε μεγάλο εργοστάσιο στην Αγγλία.

Η αγάπη της όμως για την Ελλάδα δεν την αφήνει να μείνει πολύ στην Αγγλία και έτσι επιστρέφει στην Άρτα για να ασκήσει το επάγγελμα του γεωπόνου. Παράλληλα δείχνει ολοένα και πιο έντονο ενδιαφέρον για την υγιεινή διατροφή, για τις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας της γης αλλά και για τα βιολογικά τρόφιμα. Παράλληλα είναι ενεργό μέλος του ορειβατικού συλλόγου Άρτας.

Σήμερα διατηρεί γεωπονικό κατάστημα στην Άρτα.

Οι συνταγές μου...

Δεν βρέθηκαν άρθρα για τον συγκεκριμένο αρθογράφο.

Άρθρα μου στο blog

Ο όρος «βιολογικά» στις μέρες μας μάλλον δεν είναι και τόσο ακριβής. Για να είναι η τροφή μας αγνή θα πρέπει εξ' ίσου αγνό να είναι και το νερό που δέχεται και ο αέρας που την περιβάλλει αλλά και το χώμα στο οποίο μεγαλώνει.
Ποιός είπε ότι απαιτείται τεράστιος χώρος για μια καλλιέργεια; Μπορούμε σχεδόν όλο το χρόνο να έχουμε κάποια λαχανικά, λίγα αρωματικά, ακόμα και κάποια φρούτα. Πού; Σε ζαρντινιέρες, σε γλάστρες, οπουδήποτε.
Τί είναι τα φύτρα; Είναι οι συνηθισμένοι σπόροι και καρποί (από όσπρια ή σιτηρά) που μουλιάζουν και αφήνονται για λίγες μέρες να φυτρώσουν. Ο καθένας μπορεί εύκολα τα φτιάξει στο σπίτι του πολύ οικονομικότερα ...
Ο καφές, σαν ρόφημα, εξελίσσεται συνεχώς αντικατοπτρίζοντας την ανάγκη του ανθρώπου για αναζήτηση νέων γεύσεων αλλά και την ανάγκη του για πειραματισμό.
Συγκαλλιέργεια ονομαζουμε την ταυτόχρονη καλλιέργεια περισσότερων από ένα είδος στον ίδιο χώρο.
Αγρανάπαυση είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να δηλώσει το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο διακόπτεται προσωρινά η καλλιέργεια ενός τμήματος γης (ενός χωραφιού, ενός αγρού).