Μερίδες
4 άτομα
Προετοιμασία
40 λεπτά
Αναμονή
-
Εκτέλεση
15 λεπτά
500 γρ. μακαρόνια (σπαγγέτι, ταλιατέλες, ριγκατόνι ...)
2 μέτριες βιολογικές μελιτζάνες
150 γρ. μανιτάρια champignon
3 σκελίδες σκόρδο
200 ml βιολογική μπύρα
Ελαιόλαδο (βιολογικό)
Θαλασσίνό αλάτι
Πιπέρι σε κόκκους
2 κλωνάρια θυμάρι ξερό
Λίγα φύλλα βασιλικού
Τσίλι αποξηραμένο (κατά βούληση)
Λίγες φέτες μπέικον (για τους μη χορτοφάγους)
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε σε κύβους τις μελιτζάνες και σε χοντρές φέτες τα μανιτάρια. Τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε ελαφρώς. Τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα, αφού πρώτα χρησιμοποιήσουμε μια λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να ψηθούν για 40 λεπτά περίπου.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε καλά.
Λαμαρίνα ψησίματος
Λαδόκολλα (για την λαμαρίνα)
Τηγάνι βαθύ
Κατσαρόλα (για το βράσιμο των μακαρονιών)
1 κοφτερό μαχαίρι για το τεμάχισμα των λαχανικών
1 σπάτουλα
2 κουτάλια της σούπας
1 μπολ (για το χρύπημα του αυγού)
Σουρωτήρι
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις ψημένες μελιτζάνες και τα μανιτάρια στο τηγάνι και ξεκινάμε το ελαφρύ τηγάνισμα. Μόλις ζεσταθεί καλά το τηγάνι και παρουν λίγο χρώμα τα λαχανικά, προσθέτουμε την μπύρα και το θυμάρι. Τα αφήνουμε να ψηθούν για 10 λεπτά περίπου, φροντίζοντας να μείνει αρκετή υγρασία στο τηγάνι (δεν θέλουμε να εξατμιστεί όλη η μπύρα).
Ρίχνουμε τα βρασμένα μακαρόνια στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Αν δεν είσαστε χορτοφάγοι, μπορείτε να προσθέσετε στην συνταγή λίγες φέτες μπέικον ή οποιοδήποτε καπνιστό αλλαντικό. Φροντίστε να το ψήσετε ελαφρώς στο τηγάνι, για να βγάλει την νοστιμιά του.
Για εσάς που αντέχετε το καυτερό φαγητό, το τσίλι είναι ιδανικό για την συνταγή αυτή. Προσθέστε το στο τέλος, αφού βγάλετε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας, ώστε η θερμοκρασία να μην καταστρέψει τις βιταμίνες του.
© 2010-2024 Viologika.gr
Ηλεκτρονικός οδηγός βιολογικών προϊόντων
Όροι χρήσης | Άδεια χρήσης υλικού