Search
Close this search box.

Εύκολη Τυροκαυτερή

Εύκολη συνταγή τυροκαυτερής με φέτα, λάδι και καυτερή πιπεριά. Πικάντικη τυροκαυτερή με έντονη τη γεύση της φέτας. Έτοιμη σε 5 λεπτά. Απολαύστε την και με καπνιστή πάπρικα.

Μερίδες

4 άτομα

Προετοιμασία

5 λεπτά

Αναμονή

5

Εκτέλεση

- λεπτά

Περιεχόμενα συνταγής
Τζωρτζίνα Αναγνώστου
Να τρέφεσαι σωστά, να καθαρίζεις σώμα, να ανυψώνεις το πνεύμα, να αποτοξινώνεσαι. Γαλήνη και ενέργεια σε ένα σούπερ συνδυασμό.

Συνταγή για Εύκολη Τυροκαυτερή

Βασικά συστατικά

  • 250 γρ. φέτα (μαλακή και αλμυρή)
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 2-5 μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές (ανάλογα με τις αντοχές μας)

Προαιρετικά συστατικά

  • Μαύρο πιπέρι σε κόκκους
  • Κάππαρη

Προετοιμασία συνταγής

Ιδανικά, επιλέγουμε μαλακή και αλμυρή φέτα. Αλέθεται ευκολότερα. Κόβουμε την φέτα σε κομμάτια (μεσαίου μεγέθους) και την βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό για να μαλακώσει και να βγάλει το βούτυρό της.

Εξοπλισμός

Θα χρειαστούμε:
1 μικρό μπωλ, 1 πηρούνι για το λιώσιμο της φέτας

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μικρό μίξερ βάζουμε το λάδι, τις μικρές πιπεριές και τους κόκκους του μαύρου πιπεριού. Τα χτυπάμε μέχρι να κομματιαστούν οι πιπεριές. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζεστή φέτα και τα χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να βρίσκουμε μόνο πολύ μικρά κομμάτια πιπεριάς.

1. Μην προσθέσετε αλάτι πριν τη δοκιμάσετε. Όταν η φέτα ζεσταίνεται γίνεται αρκετά πιο αλμυρή.
2. Μπορείτε να την απολαύσετε με ψωμί, κράκερς, αραβική ή μεξικάνικη πίτα αλλά και σε σούπες.

Εύκολη Τυροκαυτερή

Εύκολη Τυροκαυτερή, θρεπτική αξία συνταγής

Εκτός από τη μεγάλη ποσότητα τυριού που περιέχει (και για το λόγο αυτό πρέπει να την καταναλώνουμε με σύνεση), είναι η καυτερή πιπεριά που της δίνει τη μεγαλύτερη θρεπτική αξία. Ο λόγος είναι η μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C που περιέχει. Αυτό ισχύει βέβαια αν την κάνουμε πραγματικά καυτερή, προσθέσουμε δηλαδή αρκετές καυτερές πιπεριές. Μόνο έτσι μπορούμε να θεωρήσουμε ότι λάβαμε κάποια ποσότητα βιταμίνης C.

Παραλλαγές

1. Αν η φέτα είναι σκληρή ή αν δεν θέλουμε να τη λιώσουμε στα μικροκύματα, προσθέτουμε ελάχιστο γιαούρτι ή κάποιο μαλακό τυρί.
2. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε μισό κουταλάκι καπνιστή πάπρικα.
3. Μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε πράσινη καυτερή πιπεριά.

Tips

1. Διατηρείται στο ψυγείο για λίγες μέρες.
2. Την βγάζουμε από το ψυγείο μισή ώρα πριν τη σερβίρουμε.

Η τυροκαυτερή στην Ελλάδα έρχεται με πολλές παραλλαγές. Είναι τόσο αγαπητό σαν μεζές που το κάθε εστιατόριο, το κάθε σπίτι, μπορεί να παρουσιάσει την δική του τυροκαυτερή, προσαρμοσμένη στα ιδιαίτερα γούστα του καθενός.

Οι λάτρεις της πικάντικης τυροκαυτερής ενδέχεται να απογοητευτούν όταν το πιάτο που τους σερβίρεται περιέχει τυροκαυτερή ήπιας γεύσης και καυστικότητας. Ο λόγος είναι απλός, ενώ πολλοί ζητούν να δοκιμάσουν τυροκαυτερή, οι περισσότεροι επιθυμούν απλώς μια νόστιμη τυροσαλάτα, αφού οι αντοχές τους βρίσκονται στα κατώτατα επίπεδα της κλίμακας Scoville.

Εκτός από νόστιμος μεζές, η τυροκαυτερή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να νοστιμίσει διάφορες συνταγές. Προσθέστε την άφοβα σε τοστ και σάντουιτς, σε σούπες (αντί για γιαούρτι), σε σαλάτες, στα μακαρόνια και το ρύζι, πάνω από το μπιφτέκι σας .... Ο μόνος περιορισμός είναι η φαντασία.

Για τους περισσότερους, η τυροκαυτερή ιδανικά συνοδεύει το κρασί, το τσίπουρο και το ούζο, πάνω σε λεπτά τεμαχισμένο ψωμί ή σαν ντιπ, με αγγούρι, καρότο, σέλινο και άλλα λαχανικά.

Παίξτε με την συνταγή της εύκολης τυροκαυτερής και φτιάξτε τις δικές σας παραλλαγές. Η τυροκαυτερή μπορεί να περιέχει περισσότερα από ένα τυριά. Αν η φέτα σας είναι σκληρή, προσθέστε τυρί κρέμα, Κατίκι Δομοκού ή Μασκαρπόνε.

 

 

 

Κατάλληλο για διατροφή

Τζωρτζίνα Αναγνώστου
Να τρέφεσαι σωστά, να καθαρίζεις σώμα, να ανυψώνεις το πνεύμα, να αποτοξινώνεσαι. Γαλήνη και ενέργεια σε ένα σούπερ συνδυασμό.