Η ενεργειακή κρίση μπήκε για τα καλά στην ζωή μας. Η «πράσινη ενέργεια» υπόσχεται καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον, καθώς και μείωση τιμών της ενέργειας για τους καταναλωτές.
Ο Ασιατικός κυπρίνος έχει πλέον καταλάβει τεράστιο μέρος της λίμνης Μίσιγκαν, εκτοπίζοντας τον ντόπιο πληθυσμό των ψαριών και φέρνοντας μεγάλη ανισορροπία στο τοπικό οικοσύστημα.
Μέσα σε ελάχιστα χρόνια η καθημερινή μας ζωή άλλαξε πολύ, χωρίς αυτό να γίνεται άμεσα αντιληπτό. Αρκεί κανείς να κοιτάξει τα σκουπίδια μιας μέσης οικογένειας. Όσο πλουσιότερη η οικογένεια (και η χώρα) τόσο περισσότερα τα σκουπίδια της.
Πολύς λόγος γίνεται στις μέρες μας για την οικολογική διαβίωση. Τι ακριβώς αντιπροσωπεύει όμως ο όρος αυτός; Ο τρόπος ζωής μας συνεπάγεται την κατανάλωση ενέργειας σχεδόν σε κάθε μας δραστηριότητα.
Σίγουρα ακούγεται απίστευτο και εξωπραγματικό, όμως περισσότερα από 500 χιλιάδες άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο από την πείνα. Και πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον πλανήτη υποφέρουν από πείνα.
Η γενιά μας είναι ευτυχώς ίσως η τελευταία που θα βιώσει την καύση ορυκτών καύσιμων και καλώς τα καταργούμε! Έκαναν το θαύμα τους αλλά, έφεραν και μυριάδες προβλήματα.
Ο τομέας της ενέργειας βρίσκεται σε ένα στάδιο μετάβασης από τις παραδοσιακές μορφές παραγωγής και κατανάλωσης προς ένα διαφορετικό μοντέλο που η επιστημονική κοινότητα του έχει δώσει τον όρο ‘’πράσινη’’ ή ‘’βιώσιμη’’ ανάπτυξη.